TItkos Tesók Bringa Tábor 2012

A táborlakók
 
A táborlakók

Az első nyári szüneti hetemet Őrimagyarósdon töltöttem egy biciklis táborban. Nagyszerű élményekkel gazdagodtam. - Mestery Petra beszámolója a 2012.06.18-23 közötti táborunkról.

Az első nyári szüneti hetemet Őrimagyarósdon töltöttem egy biciklis táborban. Nagyszerű élményekkel gazdagodtam. Mindennap történt valami új, valami érdekes, egyszer sem unatkoztam.

Minden a hétfői vonat indulással kezdődött , ahol azon izgultam nehogy lemaradjak a többiektől és rossz vonatra szálljak fel, de mivel kitűnő vezetőink voltak, akik állandóan figyeltek minket, ez nem fordulhatott elő.

Az első biciklis megpróbáltatásunk a zalalövői állomástól a táborig vezetett. De megint csak túlizgultam az egészet. Minden gördülékenyen ment, mindenki odafigyelt a másikra, semmi gond nem volt.

Az egész tábor legunalmasabb része az volt, amikor elmondták a tábor biztonsági szabályait, de ez is csak 10 percig tartott.

Utána megismerkedhettünk a tábori koszttal, ugyanis ebédidő volt. Az étel is felül múlta az elvárásaimat, mert egész héten nagyon finomakat ehettünk. Közben elmondták, hogy ha jól viselkedünk és segítünk bizonyos dolgokban zsetonokat kapunk, amiket a tábor végén értékes tárgyakra válthatunk. Ebéd után kaptunk egy kis időt, hogy pihenhessünk és ismerkedhessünk. Három óra körül a nagy meleg miatt, mindennap biciklire pattantunk és elmentünk a Vadása-tóra lehűteni magunkat. Mindenki nagyon jól érezte magát, még egy kis uzsonnát is kaptunk. Mindennap, amikor visszaérkeztünk a táborba vacsoráztunk. Vacsora után is kaptunk egy kis pihenőt. Esténként tábortűznél – igaz első nap egy teremben – áhítatot tartottunk, ahol kihúztuk a Titkos Tesókat és az előzőeket felfedtük. Utána mindenki megfürdött és lefeküdt aludni.

Reggel azt hittem korán fognak minket ébreszteni, de ebben is kellemesen csalódtam, mert csak kilenckor indultak el serpenyőkkel felébreszteni a maguktól nem tudókat. Reggeli után mindig áhítatot tartottunk, ahol a hét témájáról beszéltünk a testvérekről.

A vezetők minden napra kitaláltak nekünk valami érdekeset. Első nap például József történetét kellett előadnunk, amit kisebb nehézségek árán, de sikerült teljesítenünk. Volt, amikor csak simán fogócskáztunk, de azt is mindenki nagyon élvezte.

A legizgalmasabb nap az összes közül a péntek volt. Úgy kezdődött mint a többi, bár azzal a különbséggel, hogy sokan – bele értve engem is – nem mentek el a tóra inkább a táborban maradtak. A pénteki vacsora volt az összes közül a legjobb, mert palacsinta volt. Vacsora után végre beválthattuk a zsetonjainkat, amiket egész héten gyűjtöttünk értékes nyereményekre licitálás útján. Amikor már besötétedett, a tábortűznél „Ki mit tud”-ot tartottunk, ahol nagyon sokat nevettünk és tapsoltunk a különböző előadásokon. Később megtartottuk az utolsó áhítatot. Áhítat után következett a várva várt „bátorság próba”. Minden egyes felnőtt „rémisztően” kifestette magát és különböző állomásokon próbáltak kisebb-nagyobb sikerrel megijeszteni minket. Én személy szerint nagyon féltem a sötétben és mindenhol megijedtem. A bátorság próba után következett a jól megérdemelt pihenés.

A szombat reggellel sajnos véget ért ez az élményekkel teli hét. Hétkor ébresztettek minket, hogy időben el tudjunk pakolni és takarítani tudjunk. A negyed egykor induló vonatra biciklivel mentünk. Fél kettőkor már otthon voltunk.

Nagyon sajnáltam, hogy vége lett a tábornak. Még szívesen maradtam volna egy-két hetet, de úgy érzem ezzel mindenki így volt. Nagyszerű csapat kovácsolódott össze és remélem, hogy akik az idén ott voltak jövőre is jönni fognak, hogy egy újabb nagyszerű hetet tölthessünk el.

További képek a képgaláriában.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
2019. augusztus »
augusztus
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031