Hangos napok - napközis tábor

HANGOSNAPOK.jpg
 
HANGOSNAPOK.jpg

2013. július 31 és augusztus között tartottuk gyülekezetünk napközis táborát az új Gyülekezeti Otthonban...Szöveg: Kendeh-Kirchknopf László, fotó: Rosta Izabella, Mestery Tibor, Mestery Anna, Péter Barnabás, Péterné Mestery Rita, Mestery Petra

2013. július 31. és augusztus 2. között tartottukk gyülekezetünk napközis táborát az új Gyülekezeti Otthonban. Nem titkolt célunk volt, hogy azok a gyermekek is eljussanak táborba, akik valamilyen okból nem tudtak eljönni Őrimagyarósdra a nyár elején. Legnagyobb örömünkre Bobáról és a környező falvakból több, mint 40 gyermek gyűlt össze. Köszönet mindenkinek, akik segítenek, segítettek a szervezésben és a lebonyolításban.

Első nap egy kis falatozással indítottuk a napot, majd áhítatra gyűltünk össze az új gyülekezeti teremben. Beszélgettünk a családról: mit jelent, miért is van, miért fontos. Elizeus próféta és a samáriai asszony története alapján arról is gondolkoztunk, milyen fontos, hogy annak az Istennek kezében tudjuk nap nap után a családunk minden tagját, aki valóban ki tud segíteni a legnagyobb bajból is. Aztán megismerkedtünk a templommal, megnéztük, megvizsgáltuk minden kis "porcikáját", úgy is, ahogyan a vasárnapról vasárnapra lévő istentiszteleteken nem szokta vizsgálni az ember. Ebéd után "meseházzá" alakult a templomtér, s míg a gyermekek egy része egy kis pihenés reményében élvezték a hűvösben a mesehallgatást, a többiek társasjátékokkal és a "torony-túrával"(harangok megnézése) próbálták az ebéd után újra felvenni a tábori tempót. Az ügyességi "vetélkedőt" a meleg idő is indokolttá tette: vizes-lufit kellett dobálni egymásnak, s aki ügyesebb, vagy szerencsésebb, volt az száraz maradt. A délután utolsó órájában a kézműveskedésé volt a fő szerep: volt gyöngyfűzés, origami hajtogatás Teveli László segítségével, arcfestés és szabad alkotás is. A napot imádsággal és úti áldással zártuk.

 

 

A második nap is eseménydúsan telt. Reggeli után ismét összegyűltünk a nagyteremben áhítatra és éneklésre. Beszélgettünk arról, hogy miért fontos az embereknek és nekünk a gyülekezet és a közösség. Ezután 4 csapat bizonyíthatta tudását a tábornak helyt adó épületek ismeretéről. Minden csapat kapott egy térképet. A térképen jelölt szimbólumokat kellett megtalálni a tábor területén (oltár, orgona, padok, ablakok, szék és a régi Otthon épülete) s ha ez sikerült egy borítékban érdekes kérdések vártak a csapatokra. Így minden résztvevő számára kiderült, hogy hány pad van a templomban, hány szék van összesen az épületekben, mikor épült az Otthon régi épülete, milyen feliratok találhatók az épületeken, hány angyalszobor található az oltáron, miből készültek az orgona regiszterei....

A játék után felfrissülésként ismét vizes lufi dobálással hűsítettük magunkat, majd megterítettünk az ebédhez. Ebéd után ismét csapatokra oszlott a tábor, kék és piros csapatra, mert vízi-csatázni indultunk a szánkódombra. Zizi nagyon jó kis játékszabályt talált ki nekünk, melyet meg is beszéltünk, átöltöztünk és elindultunk a csatába... mindenki vizesen, de felfrissülve térhetett vissza a táborba, ahol finom sütemény és hűs gyümölcs várt ránk. De ez még nem minden, hiszen ezután jött a két gombócos fagyi és akinek még kedve volt, főtt kukoricát is ehetett.

Ezután Isten áldásával indultunk haza otthonainkba.

Hálásak vagyunk ezért az együtt eltöltött szép napért is, már várjuk a folytatást. Köszönjük mindenkinek, aki részvételével, segítségével tette emlékezetessé ezt a HANGOS napot is.

 

A harmadik nap is nagyon tartalmasan és hangosan telt. A reggelit követően áhítatra és közös éneklésre gyűltünk össze. Magdi nénivel arról gondolkodtunk együtt, hogy a család különböző tagjainak és a gyülekezet tagjainak együtt kell alkotnia a keresztyén közösséget, ha valamelyik kiesik, kimarad akkor a közösség gyengül, bizonytalanná válik, mint a jenga-torony. Együtt építettünk is egy tornyot jenga-kockákból, ami nem dőlt össze, hanem a részek tartották egymást, ahogyan ez a kis táboros csapat is összekovácsolódott.

Ezután kezdetét vette a délelőtti program, ami érdekes és furcsa volt minden résztvevő számára és azért vicces is. Párosával összekötve (kezünknél, lábuknál), egyik szemünket leragasztva, egyik fülünket betömve indultunk rövid sétára az épületekben. Egy-egy teremben, az udvaron és a templom előtt közösen kellett feladatokat megoldanunk, hogy megszabaduljunk egy-egy kötéstől, s használhassuk mindkét fülünket, szemünket, kezünket és lábunkat. Minden páros nagyon ügyesen együtt munkálkodva vette az "akadályokat", így hamar a templomba értünk, ahol énekléssel ütöttük el az időt addig, amíg a többi páros is megérkezett. 

Ezután kipróbáltuk, hogy hány táborlakónak kellene egymás vállára állnia, hogy a legfelső elérje a templomtorony tetején lévő gömböt. Elfoglaltuk az utcát és szőnyegeken fekve el is értük a gombot, méghozzá 36 méteres volt a mi tornyunk. Hűsítés gyanánt pedig újabb vízi-lufi dobáló partit rendeztünk.

 Ezután ebédeltünk egy jót és újra felfegyverkeztünk a hűsítő vízi-csatához. Nagyon jól esett mindenkinek, hiszen ma is nagyon meleg kánikulai nap volt. Amint visszaértünk gyümölcsöt, sütit ettünk és indulhatott a kézműves ténykedés is. Ismét hajtogattunk Teveli Lászlóval, megtanultunk virágot és kosárkát no és persze kereket készíteni, ami csillaggá alakul át. Barni segítségével ma is merítettünk papírt, só-gyurmáztunk és még gravíroztunk is poharat, dunsztos üveget. Tenyérnyomunkat megörökítettük egy nagy fehér vásznon is, mindenki aláírásával.

A tábort egy jó hangulatú kerti partival zártuk. Bográcsban főtt a lecsó és a paprikás krumpli, eljöttek a szüleink is, hogy együtt zárjuk ezt a három napot. Nagyon jó volt a hangulat, olyannyira, hogy spontán "zenekart" alapítva több mint egy órán át énekeltünk együtt kicsik és nagyok a nagyteremben.

Hálásak vagyunk az elmúlt HANGOS napokért, jövőre várunk újra mindenkit! Köszönjük a sok segítséget mindenkinek, aki bármilyen munkával és felajánlással hozzájárult ahhoz, hogy együtt tölthessük ezt a három napot!

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
2019. augusztus »
augusztus
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031