Ökumenikus Istentisztelet Kemenespálfán

Ökumenikus istentiszteletre gyűltek össze katolikusok, evangélikusok és reformátusok 2011. január 24-én, a kemenespálfai Nagyboldogasszony-templomban.

Ökumenikus istentiszteletre gyűltek össze katolikusok, evangélikusok és reformátusok 2011. január 24-én, a kemenespálfai Nagyboldogasszony-templomban. Az ünnepen házigazdaként Bodorkós Imre plébános üdvözölte a jelenlévőket. Imre atya Varju Gábor káplánnal és a hívekkel együtt örömét fejezte ki, hogy az imaesten köszönthette Rostáné Piri Magdolna bobai evangélikus esperes asszonyt, Kendeh-Kirchknopf László segédlelkészt és Németh Tamás celldömölki református lelkészt. Imre atya XVI. Benedek pápa szavait idézve szólt az istentiszteleten résztvevőkhöz.

„A keresztények látható egységéhez vezető út az ima útja, mivel az egységet alapvetően Isten építi. Az egység Isten szentháromságos misztériumából fakad. Ökumenikus elkötelezettségünk nyíljon meg Isten működésének, fohászkodjunk minden nap Isten segítségéért; az Egyház az övé, nem a miénk. Az Úr tanítványainak közös felelőssége, hogy az első keresztény közösséghez hasonlóan közös tanúságot tegyünk a világnak az egyetlen Istenről, aki Krisztusban nyilatkoztatta ki magát. Minden nap növekedjünk a kölcsönös szeretetben, kötelezzük el magunkat, hogy leküzdjük a még fennálló korlátokat. Munkálkodjunk együtt a még nyitott kérdések megoldásán és főleg legyünk tudatában annak, hogy utunkon az Úr segítségére van szükségünk. Kitartóan imádkozzunk Istenhez az egység ajándékáért.”

Rostáné Piri Magdolna esperes asszony a szőlőtő hasonlatának szentírási szakaszából kiindulva mondott szép, tartalmas beszédet, amelyben kérte a résztvevőket, hogy elmélyítve istenkapcsolatukat, örömmel, és ne egyfajta külsődleges kötelességből fakadóan tanúskodjanak Krisztusba vetett hitükről. A szép számmal megjelent hívek imádsága és éneke szépen szállt fel Istenhez. Bizonyára a mindennapokban is megtapasztalják közösségeink az ő áldását.

Perendi Zoltán

 

forrás: http://www.martinus.hu/hirek/2513/okumenikus_istentisztelet_kemenespalfan

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. április »
április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930