1%
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Lakos Ádám Evangélikus Szereteszolgálat - Bemutatkozás, információk

Mindazok előtt, akik az egyház Urának, Jézus Krisztusnak példájára figyeltek, és utat mutató szavát komolyan vették, mindenkor világos volt, ma sem kétséges, hogy az egyház feladata a világban nem az uralkodás, hanem a szolgálat. Az egyház pedig a „test” szemléletes képében mindenkor a fő és a tagok összessége.

Bemutatkozás

 

"Mindazok előtt, akik az egyház Urának, Jézus Krisztusnak példájára figyeltek, és utat mutató szavát komolyan vették, mindenkor világos volt, ma sem kétséges, hogy az egyház feladata a világban nem az uralkodás, hanem a szolgálat. Az egyház pedig a „test” szemléletes képében mindenkor a fő és a tagok összessége.

 

2011. Július 1-én a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában elindult a Lakos Ádám Evangélikus Szeretetszolgálat bobai központtal.

Szeretetszolgálatunk célja a kis településeken élő lakosság életvitelének megkönnyítése, segítése, a rendelkezésre álló eszközökkel: információnyújtással, tanácsadással, civil és önsegítő szervezetek működésének támogatásával, és intézményesített szolgáltatásokkal.

Jelenleg négy intézményesített szolgáltatással ( szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, támogató szolgálat, nappali ellátás ), közel húsz településen segítjük az idős emberek mindennapjait. Hosszú távú célunk egy komplex ellátó rendszer felépítése mellyel segíthetjük a fiatalok helyben maradását, és az idős emberek lakókörnyezetben maradását. Rövidtávú céljaink között szerepel egy idősek napközbeni ellátás biztosító, és egy súlyos fogyatékosokat segítő szolgáltatás létrehozása.

Szeretetszolgálatunk elkötelezett abban, hogy kliensei számára az elérhető legjobb minőségű szolgáltatásokat keresztény szellemben nyújtsa, ezért dolgozóink képzésére, és lelki erősítésére nagy gondot fordít az intézmény vezetése.

Szolgálatunk ellátási körzete jelenleg két járás területére (celldömölki, devecseri) terjed ki.

Jelenlegi szolgáltatásaink bemutatása:

  1. Szociális étkeztetés


  Az étkeztetés keretében napi egyszeri meleg étel biztosításával gondoskodunk azokról a szociálisan rászorulókról akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan, vagy átmeneti jelleggel erre nem képesek, különösen:

  • koruk

  • egészségi állapotuk

  • fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük

  • szenvedélybetegségük, vagy

  • hajléktalanságuk miatt.

Az ellátás igénybevétele önkéntes, kérelemre történik.

Az étkeztetést jelenleg vásárolt étkezés útján házhozszállítással biztosítjuk.

  
2. Házi segítségnyújtás
 
Házi segítségnyújtás keretében a szolgáltatást igénybe vevő számára a saját lakóhelyén biztosítunk az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges ellátást.

 

A házi segítségnyújtás keretében biztosítjuk az alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzését,az önálló életvitel fenntartásában, az ellátott és lakókörnyezete higiéniás körülményeinek megtartásában való közreműködést. Segítséget nyújtunk a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében, illetve azok elhárításában.

A szolgáltatás célja hogy az igénybevevő minél tovább otthonában maradhasson, és önálló életvitelt folytathasson.

Házi segítségnyújtás igénybevételét megelőzően vizsgálni kell a gondozási szükségletet. Az ellátást az kérelmező állapotát, és az igényeit figyelembe véve készült gondozási terv alapján biztosítják szakképzett gondozónőink.

 

3. Támogató szolgálatunk a szállító szolgáltatás, és személyi segítés működtetésével súlyos fogyatékos személyek részére saját lakóhelyükön, lakókörnyezetükben nyújt segítséget, életvitelük megkönnyítésében elsődlegesen a lakáson kívüli (köz) szolgáltatások elérésével, valamint önállóságuk megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtással, ezzel segítve az esély egyenlőség megteremtését. 

 

4. Nappali ellátás keretében a koruk, egészségi állapotuk miatt, önmagukról gondoskodni részben képes, vagy időszakosan felügyeletre szoruló idős és demens személyek részére lehetőséget biztosítunk napközbeni tartózkodásra. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az igénybevevők minél hosszabb ideig maradhassanak otthonukban, és minél később legyen szükségük szakosított-bentlakásos elhelyezésre.

 

Mindegyik ellátás igénybevétele önkéntes kérelemre történik. A szolgáltatások térítéskötelesek, az aktuális térítési díjról tájékozódhatnak honlapunkon.

A szolgáltatások tartalmáról és a kérelmezés módjáról szintén honlapunkon tájékozódhatnak.

A kérelemhez szükséges nyomtatványokról és a kitöltésükhöz szükséges útmutatókat szintén itt találják.

Az intézményünk egyéb dokumentumait, és a minőségpolitikáját az alábbi fájlok tartalmazzák.

Intézményünk életéről készült képeket a ….lehet megtekinteni.

További jó tájékozódást kívánok!

Tisztelettel:

Mórotzné Kiss Györgyi

Intézményvezető

 Információk, Újdonságok

Az "Aktualitások" alatt található a Szeretetszolgálat életében  soron következő esemény, vagy fontos hírek, közlemények:

- Gondozónői áhítat és értekezlet időpontja,

- Beszámolók az elmúlt évekről

A "Szolgáltatás igénybevétele" alatt fontos tudnivalók mindazoknak, akik szeretnék a szolgáltatást igénybe venni:

- általános tájékoztató

- nyomtatványok és kitöltési útmutató

A "Szolgáltatásaink" menüpontban leírást talál az intézmény által biztosított szolgáltatásokról:

- Házi gondozás

- Étkeztetés

- Támogatói szolgálat

- Nappali ellátás


Az oldal alján találhatja meg PDF formátumban

- az alapvető adatok az intézményről

- a Szervezetei és Működési szabályzatot

- az Alapító okiratot

- a Térítési díjak jóváhagyását

- A környéken nagy számban elküldésre kerülő plakát digitális változatát

- A Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Alapelveit

 

 

 Bemutatkozás

"Mindazok előtt, akik az egyház Urának, Jézus Krisztusnak példájára figyeltek, és utat mutató szavát komolyan vették, mindenkor világos volt, ma sem kétséges, hogy az egyház feladata a világban nem az uralkodás, hanem a szolgálat. Az egyház pedig a „test” szemléletes képében mindenkor a fő és a tagok összessége.

Az egyház feje Jézus Krisztus, félreérthetetlenül kijelentette és kereszthalálával tanúsította is, hogy „… az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Mt 20,28) A „amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek”(Jn 13,15) szolgálatra indító szava azért nem a parancsoló fő egyszerű rendelkezése, hanem a példaadó élenjáró buzdítása: amint én, úgy ti is.

Annak az egyháznak ezért, amelynek feje tudatosan mondja magát „diakonosznak”, tagjaiban is vállalnia kell, hogy mások javát munkáló szolgálatot vár el tőlünk az Urunk. Ugyanakkor bízhatunk is abban, hogy ehhez a szolgálathoz a „veletek vagyok minden napon” megsegítő támogatását is adja.

Ezzel az alapvetéssel indítottuk el 2009 őszén gyülekezeteink területén az idősek gondozására szakosodott szeretetszolgálatot a nemescsói székhelyű Sartoris Szeretetszolgálat keretein belül. 2009 novemberében 4 gondozónő lépett szolgálatba, akik 35 idős embert láttak el Bobán. Ma a Sartoris Szeretetszolgálat bobai telephelyű része kb. kétszer akkora, mint a nemecsói rész. 18 gondozónő gondoz 130-140 idős embert Csöglén, Kispiriten, Nagypiriten, Bobán, Nemeskocsban, Kemenespálfán, Izsákfán, Alsóságon és Celldömölkön. A szociális étkeztetettek szám 40 körül mozog.

[...]egész évben és a gondozottak megelégedésüknek adnak hangot. Az ellátás színvonalas, a kapcsolat kiegyensúlyozott. Négy gondozónő szeptemberben elkezdte a szakképesítés megszerzését is, és január folyamán még továbbiak is elkezdik. Reménységünk, hogy az ellátás, ezzel még magasabb színvonalon történik a jövőben.

Gondozónőink 70 %-a evangélikus, a gondozottaknak pedig kb 35-40%-a. Ez az egyház által működtetett intézmények között is nagyon jó arány és nekünk is fontos, hogy hittestvéreinken ilyen formában is segíthetünk."    (Rostáné Piri Magda lelkész lelkészi jelentése a 2010-es évről)

2011. Július elsején önállósulva a Satroris szeretetszolgálattól, és hálát adva mindazért a segítségért, útmutatásért, melyet tőle kaptunk, elindult a Lakos Ádám Evangélikus Szeretetszolgálat bobai központtal.

 

 

Fájlok
Alapelvek   1.8 MB  
Minőségpolitika   292.6 kB  
Házirend   449.5 kB  
Szakmai program   28.8 MB  
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031